
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente. Duś koncentrat pomidorowy na patelni. Dodaj do smaku przyprawy w mini kostkach Knorr oraz 100 mililitrów białego wina. Gotuj przez chwilę.

Krok 2
Odsącz tuńczyka i dodaj go do sosu.

Krok 3
Następnie połącz sos z ugotowanym makaronem. Całość dopraw pieprzem i odrobiną soli do smaku, po czym duś jeszcze przez chwilę. Gotowy makaron podawaj posypany natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Penne z tuńczykiem i pomidorami
Penne z tuńczykiem i pomidorami to niezwykle szybki i prosty sposób na obiad albo ciepłą kolację. Wybierz dowolny gatunek makaronu – najlepiej będzie nadawał się penne, ale sprawdzi się też fusilli (rurki) lub farfalle (kokardki). Może być pszenny albo razowy. Najpierw ugotuj makaron al dente – nie powinien być zbyt miękki, ponieważ będzie jeszcze dusił się z pomidorami oraz tuńczykiem. Po ugotowaniu nie przelewaj go wodą, żeby nie spłukiwać z niego skrobi, dzięki której sos będzie się dobrze trzymał. Koncentrat podgrzej na patelni, po czym dodaj do niego tuńczyka z puszki, koniecznie odsączonego z oleju (najlepszy będzie ten w dużych kawałkach). Dopraw wszystko przyprawą czosnkową i pietruszkową, a jeśli chcesz, żeby danie było pikantne, wkrój także kawałek papryczki chili. Do sosu dodaj makaron i gotuj przez chwilę, aż smaki się połączą. Na koniec przełóż na talerze i udekoruj natką pietruszki. Makaron z tuńczykiem i pomidorami podawaj z dowolną sałatką. Przygotuj to pyszne danie i podziel się opinią!