muszle faszerowane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

muszle faszerowane

Autor: marzena

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

500 gramów

0.5 łyżki

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mieso mielone podsmarzamy na patelni z drobno pokrojona cebula.Pod koniec przyprawiamy,sol,piepsz czarny i czerwony,kostka knorr.

Krok 2

Makarony gotujemy w solonej wodzie okolo 8 minut.Gdy juz troszke wyrosna i nieduzo zmiekna odlac wode.Przplokac zimna woda.

Krok 3

Kazda muszle napelniamy miesnym farszem.Na blache lub forme wylac puszke pomidorow i z gory ukladac napelnione muszle,jedna obok drugiej.

Krok 4

przecier pomidorowy wymieszac z odrobina wody.Na ulozone muszle potrzec zolty ser a z gory lyzka polac sos pomidorowy,mozna tak aby popadal w muszle(do srodka).Z gory posypac posiekana pietruszka i estragonem.

Krok 5

Danie zapiekac w piekarniku,na srednim ogniu.Okolo 20minut.Smacznego

marzena

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • muszle faszerowane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej