Kolorowa sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka przecedzić. Najlepiej jeśli będą to duże kawałki. Jajka pokroić w ósemki. Paprykę i pomidora w kostkę. Sałatę poszarpać na kawałki. Warzywa włożyć do miski, wymieszać, na wierzch dać kawałki tuńczyka, jajka i pokrojoną w kostkę fetę.

Krok 2

Sos wymieszać z wodą i oliwą, wlać na wierzch sałatki

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zielona przekąska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej