
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
4 łyżki
1 opakowanie
3 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórki dokładnie umyj, obierz i pokrój w plasterki. Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.

Krok 3
Połącz sos z sałatą i ogórkiem. Przełóż sałatkę na talerz lub do miseczki.

Krok 4
Ser pokrój w plastry. Następnie każdy plasterek przekrój po skosie na pół, aby powstały trójkąty. Połóż kawałki sera na sałatce.

Krok 5
Bagietkę pokrój na cienkie kromki, skrop oliwą, dopraw i usmaż grzanki. Podawaj z nimi sałatkę. Możesz udekorować ją natką pietruszki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałata lodowa z ogórkiem i serem feta
Sałatę lodową z ogórkiem i serem feta możesz zaserwować jako dodatek do drugiego dania lub solo, w formie szybkiego lunchu w pracy albo kolacji. Wyrazistego smaku daniu dodaje słony ser feta a delikatność i chrupkości – świeży ogórek. Jeśli sałatkę robisz na długo przed planowanym podaniem – usuń z ogórka nasiona, alby nie puścił zbyt dużo wody, a sosem polej całość na ostatnią chwilę. Sałatkę tą możesz podawać solo albo z dodatkiem bagietki lub grzanek. Warto wiedzieć, że sałata lodowa jest jedynym rodzajem sałaty, który można kroić nożem. Charakteryzuje się ona łagodnym smakiem i delikatnym zapachem. Świeża ma zielone, kruche i jędrne liście. Natomiast w nieświeżej liście są przebarwione i zwiędłe. Pamiętaj, że im lepsze dasz składniki, tym twoje danie będzie bardziej kuszące. Smacznego!