
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 sztuki
10 sztuk
0.5 sztuki
0.5 sztuki
60 gramów
10 sztuk
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj majonez Hellmann's, ocet winny, oliwę i oregano. Dodaj pokrojone ogórki, pomidorki, cebulę czerwoną, oliwki, zieloną paprykę oraz pokrojoną miętę. Całość wymieszaj.
Krok 2
Pomidora pokrój w plastry gr. 1 cm i ułóż na półmisku. Przygotowana sałatkę wyłóż na półmisek, posyp pokrojonym serem feta i listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka grecka z majonezem
Prosta, łatwa w przyrządzeniu i smaczna – taka właśnie jest sałatka grecka. Doskonale sprawdza się jako samodzielne danie, które świetnie komponuje się z chrupiącym pieczywem lub grzankami czosnkowymi. Jest także pysznym dodatkiem do klasycznych kanapek lub propozycją na przekąskę w ciągu dnia, którą z łatwością zabierzesz ze sobą do pracy. Wśród podstawowych składników, niezbędnych do jej przygotowania, powinny pojawić się świeże warzywa. Sięgnij po pomidory, ogórki, paprykę (w różnych kolorach, dzięki czemu danie będzie efektowniej się prezentować) oraz dowolny rodzaj cebuli (np. dymkę). Wszystkie warzywa skrój dowolnie – w kostkę lub talarki. Pomidory możesz wykorzystać jako dekoracyjny spód, krojąc je w grubsze plastry i układając na dnie naczynia. Cierpkiego posmaku całości nadadzą całości oliwki. Dobrze skomponuje się z nimi ser feta. Sałatkę na koniec dopraw sosem na bazie oliwy z oliwek oraz aromatycznych ziół włoskich. Wypróbuj także wariantu z majonezem i octem winnym. Zainspiruj się i przyrządź sałatkę grecką.