
Składniki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
50 gramów
1 sztuka
4 łyżki
4 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie zabarwionej kurkumą.
Krok 2
Studzimy, kroimy w kostkę. Zielone warzywa obgotowujemy aż staną się miękkie, również studzimy. Całość mieszamy.
Krok 3
Dodajemy pędy bambusa i kukurydzę. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem sałatkę polewamy winegretem przygotowanym z octu balsamicznego, oliwy z oliwek i miodu.. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej