
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
4 plastry
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa świeże gotuj, aż zmiękną, mrożone gotuj ok. 1 minuty. Z garnka odlej 3-5 łyżek wody. Warzywa odcedź z pozostałej wody.

Krok 2
Boczek pokrój w paski i podsmaż na patelni, aż będzie rumiany.

Krok 3
Po chwili dodaj warzywa i smaż wszystko minutę.

Krok 4
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr wsyp do warzyw z boczkiem. Dodaj pozostawioną wodę z gotowania.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj posiekaną natkę pietruszki i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, jako dodatek do mięs i ryb.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka szparagowa w sosie serowym
Subtelny smak fasolki szparagowej sprawia, że jest ona wyśmienitym dodatkiem do wielu dań. Podasz ją zarówno z pieczonym kurczakiem, grillowaną rybą, jak i wieprzowymi kotletami lub pulpecikami. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak wzbogacić smak tego warzywa kremowym sosem oraz chrupiącymi skwarkami z wędzonego boczku. Do przygotowania tej potrawy możesz wykorzystać świeżą lub mrożoną żółtą fasolkę szparagową. Jeśli zdecydujesz się na pierwszą z wymienionych opcji, pamiętaj, aby od każdego strączka odciąć końcówki i usunąć nitkowate włókna. Następnie fasolkę ugotuj do miękkości i odcedź. Boczek pokrój w cienkie paski i podsmażaj na rozgrzanej patelni do momentu, aż się zarumieni. Po chwili dodaj fasolkę i wsyp błyskawiczny ziołowo-maślany sos w proszku. Całość zalej wodą, dokładnie wymieszaj i duś przez chwilę, by płyn zgęstniał. Na koniec drobno posiekaj pietruszkę i dorzuć ją do składników na patelni. Potrawę podawaj na ciepło. Z czym zaserwujesz fasolkę szparagową w sosie serowym? Swoimi propozycjami podziel się w komentarzu.