
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
150 gramów
450 gramów
150 gramów
150 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Bób ugotuj i obierz ze skórek. Kurczaka pokrój w kostkę.

Krok 2
Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody i śmietaną. Dodaj bób i kurczaka. Całość zagotuj na patelni. Sos połącz z makaronem i chwilę gotuj.

Krok 3
Makaron podawaj posypany serem, najlepiej parmezanem. Makaron będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli doprawisz go rozmarynem.


Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron w sosie grzybowym
Prosty i przepyszny, taki jest właśnie makaron w sosie grzybowym. Jeżeli jesteś miłośnikiem grzybów, a sezon grzybobrania już dawno minął, wypróbuj ten przepis. Aby przygotować tę potrawę oprócz makaronu potrzebujesz: wędzonego kurczaka, gotowanego bobu, śmietanę, tarty ser i Fix Knorr. Gotowanie powinno zająć ci tylko 15 minut. Do dzieła! Makaron świderki ugotuj al dente. Mięso drobno pokrój, a bób ugotuj i obierz ze skórek. By zrobić sos grzybowy zawartość opakowania należy wymieszać z wodą i śmietaną, która po podgrzaniu sprawi, że potrawa będzie kremowa i bardzo delikatna. Makaron w sosie grzybowym najlepiej podawać na gorąco, posypany parmezanem. Dla podkreślenia smaku, możesz dodać rozmarynu, który ma intensywny lekko sosnowy, korzenny zapach doskonale pasuje wiec do grzybów. Palce lizać!