
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
5 łyżek
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę w piórka. Pieczarki przekrój na pół, większe na ćwiartki.

Krok 2
Zacznij smażyć karkówkę, potem dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane.

Krok 3
Wlej 400 ml wody, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś wszystko, aż mięso zmięknie, a sos lekko zgęstnieje. Podawaj z gotowaną kaszą lub ziemniakami. Do sosu możesz dodać pół szklanki śmietany 18%.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karkówka w sosie grzybowym
Gdy trzeba przygotować danie z mięsem w roli głównej, wybór często pada na karkówkę. Nic dziwnego – jest to mięso łatwo dostępne, soczyste, rozpływające się w ustach, po prostu pyszne. Gdy dodamy do tego jeszcze pieczarki, uczta dla podniebienia będzie gwarantowana. Karkówka jest mięsem łatwym do przyrządzenia, a ponadto bardzo uniwersalnym. Może być grillowana na ruszcie, przygotowana w piekarniku jako pieczeń do obiadu, a gdy ostygnie – może być pokrojona w plastry i zjedzona na zimno z pieczywem. Zawsze smakuje wyśmienicie. Propozycja podania karkówki z sosem grzybowym sprawia, że czas przygotowania obiadu skrócisz do minimum, bo całość zajmie ci jedynie pół godziny. W czasie, gdy mięso będzie się dusić, ugotuj ziemniaki lub kaszę. Dużą zaletą tego dania jest również niska cena składników. W sezonie letnio-jesiennym możesz zastąpić pieczarki grzybami leśnymi lub wykorzystać suszone grzyby.