
Składniki
500 gramów
2 łyżki
450 gramów
200 gramów
200 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój na paseczki o szerokości 1 cm. Posyp marynatą Knorr i odstaw na 10 minut.
Krok 2
Teraz dodaj imbir, podsmaż chwilę, wlej wódkę oraz połowę bulionu. Duś przez ok. 15 minut po przykryciem.
Krok 3
Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i podsmaż czosnek, kapustę, pora i paprykę. Po 10 minutach smażenia warzywa dodaj do mięsa.
Krok 4
Dodaj do potrawy sos sojowy, miód, resztę bulionu, paprykę w proszku oraz ocet. Doprowadź do wrzenia i duś jeszcze kilka minut aż potrawa lekko zgęstnieje. Podawaj z ryżem lub makaronem sojowym.
Krok 5
Każdy kawałek oprósz mąką, a następnie wrzuć na 2 łyżki rozgrzanego olej i zarumień z obu stron.
Krok 6
W tym czasie pora pokrój na krążki, kapustę poszatkuj, a paprykę pokrój na paski, a czosnek zmiażdż.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej