Karkówka wieprzowa glazurowana miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

23

heart
577 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

731 osób wydrukowało

Pobierz pdf

827 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

100 mililitrów

3 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

10 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grube, centymetrowe steki. Jeśli plastry będą zbyt duże, możesz je przekroić na pół.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 1

Krok 2

W misce pomieszaj miód, wędzoną paprykę, musztardę, ketchup Hellmann's, imbir i Przyprawę do grilla Knorr. Wykrojone steki pomieszaj z tak przygotowaną marynatą. Mięso odstaw na co najmniej 12 godzin do lodówki.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 2

Krok 3

Karkówkę grilluj na tackach aluminiowych w średniej temperaturze przez ok. 20 minut, najlepiej pod przykryciem. Co jakiś czas mięso obracaj i smaruj pozostałą przyprawą do momentu, aż mięso zrobi się miękkie, a na powierzchni delikatnie zacznie karmelizować się glazura. Podawaj z sosem Hellmann's Steak.

Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

W ten sam sposób możesz przygotować żeberka wieprzowe.

7

Opinie o przepisie

  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 04.07.2016

    To nasza propozycja, ale oczywiście zachęcamy do eksperymentowania z przepisami ;) Smacznego! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Libowska

    Jolanta Libowska , 03.07.2016

    najlepsza karkówka w zalewie pomidorowej z piekarnika pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Faber

    Maria Faber , 03.05.2016

    a rama do czego ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 22.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 22.04.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • renata goś

    renata goś , 21.04.2016

    No i co !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dakota Swordrock

    Dakota Swordrock , 21.04.2016

    Mięso w piątek ? ? ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka wieprzowa glazurowana miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka wieprzowa glazurowana miodemKarkówka wieprzowa glazurowana miodem

Mięso pokrój w grube, centymetrowe steki. Jeśli plastry będą zbyt duże, możesz je przekroić na pół.