Karkówka w sosie grzybowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka w sosie grzybowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

42

heart
244 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

688 osób wydrukowało

Pobierz pdf

845 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 opakowanie

6 łyżek

1 sztuka

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę w piórka. Pieczarki przekrój na pół, większe na ćwiartki.

Karkówka w sosie grzybowym - Krok 1

Krok 2

Zacznij smażyć karkówkę, potem dodaj cebulę i pieczarki. Smaż, aż wszystko będzie rumiane.

Karkówka w sosie grzybowym - Krok 2

Krok 3

Wlej 400 ml wody, dodaj Fix Knorr i dokładnie wymieszaj. Duś wszystko, aż mięso zmięknie, a sos lekko zgęstnieje. Podawaj z gotowaną kaszą lub ziemniakami. Do sosu możesz dodać pół szklanki śmietany 18%.

Karkówka w sosie grzybowym - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Mięso piecz pod przykryciem dzięki temu będzie miękkie i bardziej soczyste.

55

Opinie o przepisie

  • Mariusz Borucki

    Mariusz Borucki , 20.08.2016

    Karkowka, lesne grzyby, kasza gryczana i ogorki kiszone! :P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Błachnio

    Bartosz Błachnio , 14.10.2015

    https://www.youtube.com/watch?v=Xsu1si8Xbgw

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Formela

    Elżbieta Formela , 12.10.2015

    Jan Pacz Ludzie uwierzcie że to z tego roku tyle u nas było grzybów na KASZUBACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mężeński

    Krzysztof Mężeński , 11.10.2015

    Uczta jak uczta -jedna z wielu propozycji.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Szwalec

    Małgorzata Szwalec , 11.10.2015

    Szczególnie jako przystawkę do procentowej wody

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Szwalec

    Małgorzata Szwalec , 11.10.2015

    Tak tak lubię grzybki w każdej postaci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Julka Dul

    Julka Dul , 11.10.2015

    Smaczny na niedzielny obiadek z Wika

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Ziegler

    Ela Ziegler , 11.10.2015

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Zalewska

    Halina Zalewska , 11.10.2015

    Przeczytała przepis na pewno wykorzystam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Pacz

    Jan Pacz , 11.10.2015

    To jest zeszłorocznych. zbiorów chyba.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Daniel

    Waldemar Daniel , 11.10.2015

    'czy są wśród was grzybiarze'ach są! ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Dobosz

    Wioletta Dobosz , 11.10.2015

    Właśnie karkóweczka mi dochodzi w piekarniku. A sosik z wczoraj zebranych młodych maślaczków i rydzów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Stachowicz

    Wanda Stachowicz , 11.10.2015

    A te boczniaki to w jakim lesie rosną?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kacper Yuri Siarka

    Kacper Yuri Siarka , 11.10.2015

    No ja jestem grzybiarzem ;) i chętnie spróbuje przepisu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Walczak

    Teresa Walczak , 11.10.2015

    Ludzie a gdzie te grzyby?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Łucka

    Monika Łucka , 11.10.2015

    To naprawdę idealne danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kucz Koźlakiewicz

    Piotr Kucz Koźlakiewicz , 11.10.2015

    szkoda grzybów na pierogi [*]

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Formela

    Elżbieta Formela , 11.10.2015

    Kochana pani to najprawdziwsze zbiory ma Kaszubach miałam innym razem trochę mniej pozdrawiam serdecznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Hadyna

    Aleksandra Hadyna , 11.10.2015

    to chyba fotomontaż zazdroszcze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Bączek

    Danuta Bączek , 11.10.2015

    mniam...coś fantastycznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Romankiewicz-Lęcznar

    Elzbieta Romankiewicz-Lęcznar , 11.10.2015

    Esencia do sosu to sama chemia, która zabiła smak i aromat prawdziwych grzybów - szkoda bo w sumie danie jest świetne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Kuczyńska

    Ewa Kuczyńska , 11.10.2015

    ALE MI POMYSŁ??????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Formela

    Elżbieta Formela , 11.10.2015

    A u nas tyle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Balcerek

    Joanna Balcerek , 11.10.2015

    Znalazłam boczniaki w lesie. Odrastają spruchniale drzewa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Freitag

    Agnieszka Freitag , 11.10.2015

    Robicie to wpadniemy :-P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura , 11.10.2015

    lubie grzybki w roznej postaci a najbardziej pierogi z kapusta i grzybami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Lisak

    Marek Lisak , 11.10.2015

    Wygląda smakowicie z tą kaszą

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Kaufka

    Krzysztof Kaufka , 11.10.2015

    Leszno zero grzybów

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Wicha

    Magda Wicha , 11.10.2015

    Juz ich nie lubie prosilam o pomoc dla siostry gralí wtedy w Radomiu í olalí mnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kołodziej

    Ania Kołodziej , 11.10.2015

    U nas WLKP . też nic

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w sosie grzybowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Karkówka w sosie grzybowymKarkówka w sosie grzybowym

Mięso pokrój w kostkę o boku 2 cm, a cebulę w piórka. Pieczarki przekrój na pół, większe na ćwiartki.