Karkówka z pesto z suszonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Karkówka z pesto z suszonych pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
113 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

10 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

4 łyżeczki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4-8 steków. Olej rozmieszaj z przyprawą do karkówki i natrzyj każdy kawałek mięsa.

Krok 2

W kielichu blendera umieść pomidory, orzeszki, parmezan, oliwę i czosnek. Wszystko razem zmiksuj na gładkie pesto.

Krok 3

Mięso usmaż na rozgrzanym grillu ok. 3 minut z każdej strony. Usmażone mięso podaj z przygotowanym pesto i ziemniaczanym puree.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka z pesto z suszonych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej