Karkówka z serem w sosie cebulowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Karkówka w sosie cebulowym

Autor: margo28

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

6 plastrów

1 opakowanie

0.5 kilograma

1 łyżeczka

250 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij karkówkę.

Krok 2

Przypraw solą i papryką ostrą.

Krok 3

Wrzuć do piekarnika rozłożoną na naczyniu lub blaszce, opiecz z każdej strony po pół godz. w temp. ok 180 stopni.

Krok 4

Zupę francuską knorr rozrób w 250 ml wody + 250 ml śmietany słodkiej najlepiej 18%.

Krok 5

Na opieczoną karkówkę połóż po plastrze sera i wlej rozrobioną zupę (możesz dodać też plastry/piórka cebuli).

Krok 6

Piecz jeszcze ok pół godziny tak żeby to wszystko ładnie przeszło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Karkówka w sosie cebulowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karkówka z fasolką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej