
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
300 gramów
1 sztuka
8 sztuk
1 sztuka
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę rozetnij wzdłuż, rozbij, natrzyj przyprawą z opakowania Przyprawa do karkówki Knorr.
Krok 2
Mięso mielone wyrób z jajkiem, dopraw pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3
Ser żółty ułóż na karkówkę a na nim mięso mielone. Zroluj i zwiąż bawełnianą nicią.
Krok 4
Zrumień na oleju a następnie piecz w naczyniu żaroodpornym 90 minut w temp. 180 stopni C.
Krok 5
Mandarynki podziel na cząstki i zmiksuj z sosem powstałym z pieczenia mięsa. Zagotuj, przypraw pieprzem. Podawaj z mięsem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej