Sałatka z owoców morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

90 mililitrów

null

null

2 sztuki

null szczypt

2 sztuki

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z obu cytryn wyciśnij sok, czosnek przekrój na połowy, a natkę posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć mieszankę owoców morza i duś przez kilka minut.

Krok 3

Czosnek zalej sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.

Krok 4

Czosnek wyjmij i wyrzuć, a do soku dodaj oliwę, natkę pietruszki, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszaj i polej owoce morza. Podawaj na zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej