
Składniki
90 mililitrów
null
null
2 sztuki
null szczypt
2 sztuki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z obu cytryn wyciśnij sok, czosnek przekrój na połowy, a natkę posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć mieszankę owoców morza i duś przez kilka minut.
Krok 3
Czosnek zalej sokiem z cytryny i odstaw na godzinę.
Krok 4
Czosnek wyjmij i wyrzuć, a do soku dodaj oliwę, natkę pietruszki, pieprz i sól. Wszystko razem wymieszaj i polej owoce morza. Podawaj na zimno.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej