Sałatka z owoców morza z czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z owoców morza z czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

156 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 opakowania

null

1 pęczek

1 sztuka

3 sztuki

400 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku zagotuj 1-1,5 litra wody z kilkoma gałązkami koperku oraz sokiem z połowy cytryny – w wywarze sparz owoce morza, a następnie odcedź je i wystudź.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Łodygi selera obierz z włókien, pokrój na niewielkie kawałki pod skosem i również sparz we wrzątku – wystudź w zimnej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem, sokiem z połowy cytryny oraz posiekaną, pozostałą częścią koperku. Dodaj również posiekaną cebulę.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki razem z sosem, a następnie przełóż do salaterki. Podawaj z grillowaną ziołową bagietką.

Sałatka z owoców morza z czosnkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z owoców morza z czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z owoców morza z czosnkiemSałatka z owoców morza z czosnkiem

W garnku zagotuj 1-1,5 litra wody z kilkoma gałązkami koperku oraz sokiem z połowy cytryny – w wywarze sparz owoce morza, a następnie odcedź je i wystudź.