
Składniki
1 sztuka
2 opakowania
null
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
400 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 1-1,5 litra wody z kilkoma gałązkami koperku oraz sokiem z połowy cytryny – w wywarze sparz owoce morza, a następnie odcedź je i wystudź.

Krok 2
Łodygi selera obierz z włókien, pokrój na niewielkie kawałki pod skosem i również sparz we wrzątku – wystudź w zimnej wodzie. Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z 4 łyżkami wody, majonezem, sokiem z połowy cytryny oraz posiekaną, pozostałą częścią koperku. Dodaj również posiekaną cebulę.

Krok 4
Wymieszaj w misce wszystkie składniki sałatki razem z sosem, a następnie przełóż do salaterki. Podawaj z grillowaną ziołową bagietką.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej