Aromatyczna sałatka z truskawkami i suszoną szynką
łatwe
158 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
10 sztuk
6 plastrów
1 łyżka
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr połącz w miseczce z trzema łyżkami wody oraz olejem. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Umytą i osuszoną roszponkę wyłóż na półmisek. Plastry szynki rozłóż dekoracyjnie na sałacie. Truskawki umyj, osusz i pokrój na połówki. Następnie również rozłóż je na sałacie i całość polej przygotowanym sosem.

Krok 3
Pestki słonecznika upraż na suchej rozgrzanej patelni. Gdy nie będą już gorące, posyp nimi sałatkę. Podawaj ją z grillowaną bagietką lub grissini.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Aromatyczna sałatka z truskawkami i suszoną szynką
Potrzebny ci przepis na rewelacyjną sałatkę? Skorzystaj z naszej sprawdzonej propozycji. Roszponka, suszona szynka i słodkie truskawki, a wszystko posypane prażonym słonecznikiem. Brzmi ciekawie, ale smakuje jeszcze lepiej. Aromatyczna sałatka z truskawkami i suszoną szynką zachwyci cię idealnym zbalansowaniem smaków, barw i zapachów. Poza tym przygotujesz ją zaledwie w 15 minut. Wystarczy, że umyjesz roszponkę i wyłożysz dekoracyjnie na półmisek razem z plastrami szynki. Na potrzeby tego przepisu możesz użyć np. suszonej szynki Schwarzwaldzkiej lub parmeńskiej. Do sałatki dodaj jeszcze połówki świeżych truskawek, (poza truskawkowym sezonem możesz użyć winogron) a wszystko posyp prażonymi ziarnami słonecznika. Podsmaż je na suchej patelni bez dodatku tłuszczu, a gdy będą już gorące, posyp nimi sałatkę. Gotową potrawę podawaj z bagietką lub czosnkowym grissini. Pyszności!