
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na dno salaterki układamy liście sałaty. Na nia wsypujemy drobno posiekaną kapustę pekińską.
Krok 2
Pomidora kroimy w cwiartki,ogórka obieramy i wydrążamy miąższ.Układamy na sałatce
Krok 3
Jajka ugotowane na twardo kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki.
Krok 4
Cebulkę kroimy w cienkie piórka i układamy na środku sałatki. Sos sałatkowy mieszamy z majonezem i małymi kopczykami wykładamy na sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej