Roladki z żółtym serem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z żółtym serem i czosnkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę. Do kieszonek włożyć starty ser żółty i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, w drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z Przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą – czynność powtórzyć. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą wymieszaną z Bulionem na włoszczyźnie Knorr - wody ma być objętościowo 2 razy więcej niż kuskus. Odstawić pod przykryciem do wchłonięcia wody.

Krok 4

Usmażone roladki podawać z kuskusem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej