Roladki z kurczaka z kurkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka z kurkami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

100 gramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło rozgrzać na patelni u smażyć kurki. Doprawić sola i pieprzem. Odstawić do wystygnięcia.

Krok 2

Piersi z kurczak rozbić tłuczkiem na cienkie płaty. Posypać przyprawa do kurczaka. Posmarować musztarda. Na każdy płat rozłoży po plastrze sera, na to dać porcje kurek i zwinąć w roladkę.

Krok 3

Zapanierowac w jajku i bułce tartej. Masło z olejem rozgrzać na patelni i usmażyć roladki. Podawać z frytkami i sałatka .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka z kurkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej