Roladki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wieprzowe

Autor: ilus1506

ratingratingratingratingrating

5

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 plaster

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

Krok 2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

Krok 3

Po zagotowaniu wody dodaj esencję Knorr, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej