Roladki drobiowe w sosie brokułowo-serowym
łatwe
2515 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 łyżka
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
200 mililitrów
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój wzdłuż i delikatnie rozbij tłuczkiem. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 2
Na każdy kawałek kurczaka nałóż plaster szynki i sera. Całość zroluj i zepnij wykałaczką.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 100 ml wody i wlej do naczynia żaroodpornego. Włóż tam roladki, przykryj je folią aluminiową i piecz 30-40 minut w nagrzanym do 200 °C piekarniku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki drobiowe w sosie brokułowo-serowym
Szukasz pomysłu na apetyczny obiad z mięsem w roli głównej? Soczyste i mięciutkie roladki drobiowe w gęstym, kremowym sosie brokułowo-serowym to danie, któremu trudno się oprzeć. Wypróbuj naszą recepturę i uzyskaj najlepsze rezultaty. Powodzenia i smacznego!
Dla kogo?
Każdy fan mięs doceni specjał, jakim są roladki drobiowe w sosie. Ostrzegamy, że tego wyśmienitego dania nie można spróbować tylko raz. Zrazy drobiowe w sosie są tak apetyczne, że do ich smaku po prostu chce się wracać. Już teraz możesz się o tym przekonać!
Na jaką okazję?
Roladki z kurczaka z brokułami w sosie uświetnią swym smakiem zarówno rodzinny obiad, jak i uroczystą kolację. Możesz serwować je na większych wydarzeniach lub po prostu – poczęstować nimi domowników. Finezyjne roladki są ozdobą każdego stołu i ucztą dla podniebienia, nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Czy wiesz, że?
Możesz przygotowywać roladki drobiowe w sosie brokułowo-serowym na wiele sposobów – nie tylko z kurczaka, ale również z indyka lub delikatnej cielęciny. Zawsze pamiętaj jednak o tym, by odpowiednio przyprawić mięso. Jeśli lubisz w kuchni eksperymentować, zastąp szynkę plasterkami chudego boczku, a zamiast żółtego sera użyj mozzarelli, dorzuć też suszone pomidory.
Dla urozmaicenia:
Sos brokułowo-serowy podlać możesz odrobiną białego wytrawnego wina, a stanie się bardziej wykwintny. Gotowe roladki serwuj w towarzystwie ryżu lub puszystego puree ziemniaczanego. Przygotuj do nich surówkę z białej kapusty lub podawaj z warzywami gotowanymi na parze.