Roladki z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki

Autor: andrzej861

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 plastrów

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj w misce biały ser z majonezem, sokiem z cytryny

Krok 2

Dodaj koperek, szczypiorek oraz Przyprawę w mini kostkach Knorr. Ponownie utrzyj tak aby wszystkie składniki się połączyły. Masę wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Nałóż na każdy plaster masę serową i zwijaj za pomocą folii. Roladki schłódź w lodówce przez godzinę

Krok 4

Przed podaniem roladki pokrój na 2 cm kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej