
Składniki
1 łyżka
6 plastrów
2 łyżki
200 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Utrzyj w misce biały ser z majonezem, sokiem z cytryny
Krok 2
Dodaj koperek, szczypiorek oraz Przyprawę w mini kostkach Knorr. Ponownie utrzyj tak aby wszystkie składniki się połączyły. Masę wstaw na godzinę do lodówki.
Krok 3
Nałóż na każdy plaster masę serową i zwijaj za pomocą folii. Roladki schłódź w lodówce przez godzinę
Krok 4
Przed podaniem roladki pokrój na 2 cm kawałki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej