Fasolka po bretońsku inaczej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka po bretońsku inaczej

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

heart
2042 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

293 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

614 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

150 mililitrów

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Fasolkę odcedź i wypłucz.

Fasolka po bretońsku inaczej   - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i kiełbasę, dodaj fasolkę.

Fasolka po bretońsku inaczej   - Krok 2

Krok 3

Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj ze 150 ml śmietany, dodaj do garnka i zagotuj. Aby wzbogacić smak potrawy, dodaj szczyptę majeranku.

Fasolka po bretońsku inaczej   - Krok 3
38

Opinie o przepisie

  • Ilonka

    Ilonka , 25.03.2022

    Bardzo fajna opcja na szybki obiad. Uwielbiam z dużą ilością majeranku. Serwuję ze świeżym pieczywem.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patryk Przewoźniak

    Patryk Przewoźniak , 10.03.2016

    Bardzo fajnie wyszło :-) Polecam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona  Szarowska

    Iwona Szarowska , 19.01.2016

    rewekacja. szybko i smacznie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tomaszczyk

    Tomasz Tomaszczyk , 07.01.2016

    Super potrawa. Fasolka w całkiem innym wydaniu niż znałem. Niestety (albo stety) dodałem sos serowy Knorr, bo tego z przepisu nie znalazłem w sklepach. Danie pyszne, porcja wystarczyła na 2 osoby. Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Łangowska

    Oliwia Łangowska , 31.12.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Malinowska

    Alicja Malinowska , 15.07.2015

    przepyszna, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kobieta Potrafi

    Kobieta Potrafi , 29.01.2015

    Pycha !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Pawlak

    Barbara Pawlak , 14.01.2015

    Fasolka jest dobra.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Ambroziak

    Jadwiga Ambroziak , 14.01.2015

    Smaczna ale nie na noc

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Zofija

    Joanna Zofija , 13.01.2015

    fasolka raczej mnie juz niezaskoczy ... chyba jedynie czasem reakcji

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dana Bartosiak

    Dana Bartosiak , 13.01.2015

    Ja wlasnie dzisiaj zrobialm tradycyjna:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Polanowski

    Jarosław Polanowski , 13.01.2015

    jako bezmięsny zapodaje: i tak można spaprac padliną kolejne szanse na przeżycie badylojadów..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Rewald-Sałata

    Jolanta Rewald-Sałata , 13.01.2015

    A ja jednak tradycyjnie ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Śmiałowski

    Jacek Śmiałowski , 13.01.2015

    Hej Moje dwie kol I PO CO TA DRETWA GADKA O ODCHUDZANIU SIĘ ha ha ha Jak Wy cały czas siedzicie w kulinariach

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Nowak

    Jarosław Nowak , 13.01.2015

    Tego nie polecam wolę swój przepis. Wszystko z puszki? to nie moje pokolenie:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wanda Koczor

    Wanda Koczor , 13.01.2015

    Będzie to dobre jak dodam do tego czosnku,,, bo coś podobnego robiłam tylko z czerwonej fasoli,,,:D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Zagórski

    Sławomir Zagórski , 13.01.2015

    Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Sychowska

    Krystyna Sychowska , 13.01.2015

    Ja uwielbiam fasole morze być z puszki i polana keczupem byle to była fasola hihihi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Agropolowiec

    Jacek Agropolowiec , 13.01.2015

    Fasolka po bretońsku mmm aaa pyszności:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Radwański

    Adam Radwański , 13.01.2015

    fasolka zawsze zaskakuje w najmniej spodziewanym momencie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Ziemlinska

    Barbara Ziemlinska , 13.01.2015

    Prawie wszystkie komentarze od facetów,gotują czy co?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Czechowska

    Magdalena Czechowska , 13.01.2015

    sama chemia.....ja sie juz nauczylam czytac sklad wszystkiego co kupuje...i na zdrowie nam to wychodzi...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Jarzębski

    Krzysztof Jarzębski , 13.01.2015

    Fasola z puszki i sos Knorra.....sos z papierka ? już zdyskwalifikował u mnie tą potrawę, zaznaczę, że uwielbiam fasolę pod każdą postacią od strączkowych po łuskane....ale bez chemii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Kiełpiński

    Aleksander Kiełpiński , 13.01.2015

    Może skład tego knorra sobie poczytajcie ze zrozumieniem...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Małgorzata Majchrzyk

    Ryszard Małgorzata Majchrzyk , 13.01.2015

    zdecydowanie :NIE.!.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Mikler

    Krzysztof Mikler , 13.01.2015

    Ktosik zaś fasolkę wtrącił bo wieje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Ślebioda

    Anna Ślebioda , 13.01.2015

    zaskakuje smakiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Boguslawa Gruszczynska

    Boguslawa Gruszczynska , 13.01.2015

    Zaskakuje zaskakuje "ale zeby nie ten dech to by czlowiek zdechł"

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukasz Czubachowski

    Lukasz Czubachowski , 13.01.2015

    fasolka nigdy nie zaskakuje gazami :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vladimir Pydo

    Vladimir Pydo , 13.01.2015

    To juz nie jest fasolka po bretonsku ...... Knorr ! Co za horror !

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka po bretońsku inaczej   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pijany kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka po bretońsku inaczej  Fasolka po bretońsku inaczej

Fasolka po bretońsku to danie znane i lubiane w kuchni polskiej. Fasola duszona w pomidorowym sosie z dodatkiem kiełbasy lub boczku smakuje każdemu! Jednak nawet sprawdzoną klasykę warto czasem modyfikować. Nasza wersja fasolki po bretońsku jest pozbawiona pomidorów! W efekcie danie to ma jasny, kremowy odcień. Do jego przygotowania, oprócz podstawowego składnika – czyli białej fasoli (może to być fasola z puszki lub świeża fasola Jaś moczona wcześniej przez 12 godzin i ugotowana do miękkości) dodaje się wyłącznie białe produkty, czyli białą cebulę i białą kiełbasę, która jest nieco delikatniejsza w smaku od swojej wędzonej odpowiedniczki. Całość gotuje się w białym, kremowym sosie serowo-kalafiorowym. Fasolkę po bretońsku inaczej możesz zjeść z białym (a jakże!) pieczywem lub z bagietką i lampką – oczywiście – białego wina. Smacznego!