Papryka faszerowana mięsem z dodatkami
łatwe
259 osób zapisało

Składniki
200 gramów
200 gramów
4 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, owiń folią aluminiową i włóż do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 10 minut.

Krok 2
Po ostygnięciu zdejmij skórę z papryki, oprósz pieprzem w środku.

Krok 3
Mięso mielone przesmaż wraz z posiekaną cebulą i czosnkiem.

Krok 4
Dodaj paprykę słodką i Fix Knorr Fasolka po bretońsku i smaż 2 minuty.

Krok 5
Po wystygnięciu farszu faszeruj paprykę. Na wierzchu posyp startym serem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez 15 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Fasolka po bretońsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka faszerowana mięsem z dodatkami
Jedno jest pewne, te papryki są mocno nadziane! I to nie byle czym! Aromatyczny farsz, składający się z mielonego wołowo-wieprzowego mięsa, cebuli i czosnku, oprószony żółtym serem sprawi, że ślinka pocieknie Ci z ust. Całość zamknięta w czerwonej warzywnej szkatułce ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oko. Gotowy na ucztę godną królów? Zaczynamy!
Dla kogo?
To doskonałe rozwiązanie dla miłośników niecodziennych, oryginalnych dań. Z nią wyróżnisz się w tłumie! Faszerowana papryka smakuje oraz wygląda zniewalająco!
Na jaką okazję?
Potrawa z całą pewnością wymaga odpowiedniej oprawy. Papryka faszerowana mięsem mielonym z piekarnika z parmezanem będzie odpowiednia w trakcie rozmaitych uroczystości. Goście będą zachwyceni!
Czy wiesz, że?
Farszem nie musi być tylko mięso. W tej roli równie znakomicie sprawdza się ryż, różne rodzaje kasz albo ciecierzyca. Do wyboru, do koloru… i do ulubionego smaku!
Dla urozmaicenia:
Paprykę możesz nadziewać na dwa sposoby: po odcięciu jej górnej części lub przepołowieniu w pionie.