Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą

Autor: evita0007

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżeczek

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso i cukinię myjemy.Piersi rozbijamy tłuczkiem przez folię żeby nie podziurawić mięsa.Cukinię kroimy w cienkie paski za pomocą obieraczki lub ostrego noża. Mozzarellę w talarki a następnie w cieniutkie paseczki.

Krok 2

Na patelni rozgrzewamy olej i podduszamy na nim cukinię z odrobiną soli i pieprzu.Około 7 minut-mieszając.Rozbite mięso przyprawiamy solą,pieprzem i przyprawą do kurczaka.Na nie po całości rozkładamy cukinię i paski sera.

Krok 3

Zawijamy mocno w folię spozywczą robiąc tak zwanego cukierka.U mnie akurat folia przezroczysta się skończyła więc użyłam folii w złotku a następnie przełożyłam pakunki do woreczków ciasno je związując nicią.Następnie gotujemy wodę w garnku wkładamy pakunki i gotujemy je 30 minut... Podajemy z czym kto lubi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki gotowane z cukinią i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki wołowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej