
Składniki
null
2 łyżki
null
1 łyżka
2 łyżki
8 sztuk
3 łyżki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj , przypraw solą.
Krok 2
Wylej masę na rozgrzaną 1 łyżkę masła, usmaż omlet.
Krok 3
Rozmrożony szpinak przesmaż na pozostałym maśle, podduś.
Krok 4
Wymieszaj ze śmietaną i parmezanem, przypraw solą i pieprzem.
Krok 5
Masą szpinakową posmaruj omlet, zwiń i pokrój na plastry o grubości 2 cm.
Krok 6
Ułóż na talerzu i posyp zrumienionymi na suchej patelni orzeszkami piniowymi.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej