Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

2 sztuki

null

200 gramów

4 sztuki

50 gramów

null

null

2 sztuki

500 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować makaron al dente.

Krok 2

Warzywa pokrój w kostkę, cebulę w talarki, podsmaż na oleju.

Krok 3

Kurczaka pokrój w drobną kostkę, dodaj na patelnię. Smaż 4 minuty.

Krok 4

Dodaj szpinak.

Krok 5

Czosnek przeciśnij przez praskę i również dodaj. Smaż chwilę.

Krok 6

Dodaj ser i śmietanę. Mieszaj do chwili kiedy sos stanie się gęsty. Dopraw.

Krok 7

Wymieszaj z makaronem i posyp parmezanem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron tagliatelle z kurczakiem i szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej