Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

2 plastry

2 plastry

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka płuczemy, dzielimy na dwie części i delikatnie rozbijamy. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem w mini kostkach Knorr. Brokuły przelewamy wrzątkiem. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster sera i różyczki brokuł. Zwijamy w roladki i spinamy wykałaczkami.

Krok 2

Roladki obficie posypujemy przyprawą naturalną do kurczaka Knorr i smażymy na rumiano na oleju- najlepiej na początku pod przykryciem na małym ogniu do ścięcia mięsa. Wyciągamy wykałaczki. Usmażone roladki podajemy w całości lub w formie szaszłyków z cukinią i dobrej jakości szynką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z brokułami i żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej