Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach

Autor: yobada

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

200 gramów

8 plastrów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

400 gramów

1 łyżeczka

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi kurczaka obieramy z błon, robimy w nich "kieszonki", do których wkładamy ser feta pokrojony w plastry. Mięso posypujemy tymiankiem, solą i pieprzem. Każdą pierś owijamy dwoma plastrami boczku, spinamy wykałaczkami, aby się nie rozpadło. W żaroodpornym naczyniu układamy pokrojoną plastry cukinię oraz pomidorki koktajlowe, obficie posypujemy tymiankiem, mini kostką pietruszkową, posypujemy solą i pieprzem, polewamy octem balsamicznym. Kurczaka układamy na warzywach, polewamy odrobiną oleju sezamowego. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z kurczaka w cukinii i pomidorach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej