Roladki schabowe wielkanocne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe wielkanocne

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

1

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

20 gramów

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlać olej wsypać marynatę do mięs i przyprawę do gyros Knorr. Plastry mięsa rozbić tłuczkiem zamarynować. Odstawić na 12 godzin.

Krok 2

Ugotować jajka na twardo, obrać ostudzić. Ugotować kalafior. Ugotować ryż pod koniec gotowania dodać 1/2 kostki cielęcej knorr.

Krok 3

Jajka zawinąć w plastry mięsa i boczku, spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej usmażyć na nim roladki. Wlać 200 ml wody zagotować przykryć i dusić 12-15 minut. W 1/2 szkl wody zimnej rozrobić sos ciemny wlać do patelni i gotować 5 minut.

Krok 4

Do naczynia żaroodpornego wyłożyć ryż , roladki i kalafior polać sosem, zapiec w180 stopniach 8-10 minut. Pod koniec posypać serem zapiec posypać natką pietruszki.

Mariola

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe wielkanocne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej