Roladki z pstrąga po florencku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z pstrąga po florencku

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

50 dekagramów

1 łyżka

4 sztuki

6 sztuk

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fileta umyć,osuszyć,od wewnętrznej strony skropić sokiem z cytryny,a z zewnątrz oprószyć solą i skórką z cytryny.Przykryć i na 15 minut wstawić do lodówki.

Krok 2

Do rozgrzanego rondla z grubym dnem wlać 2 łyżki wody,włożyć połamany szpinak i powoli podgrzać,aż się rozmrozi i lekko odparuje.Doprawić go do smaku cukrem,pieprzem,solą,gałką muszkatołową,sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Wlać śmietanę wymieszaną z mąką i mieszając,podgrzewać,aż szpinak zgęstnieje.Zdjąć z ognia.

Krok 3

Mały żaroodporny półmisek wysmarować masłem.Flet luźno zrolować,każdą roladkę spiąć wykałaczką i wstawić w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.Przykryć masą szpinakową.Na wierzch wbić jajeczka przepiórcze,posypać danie parmezanem i zapiekać 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200-220 stopni C.

natalina4

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z pstrąga po florencku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej