Roladki ze śledzi i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze śledzi i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

200 mililitrów

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.

Krok 2

Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Paska ukraińska
czas przygotowania
210 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej