Sałatka z tuńczykiem i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.

Krok 2

Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.

Krok 4

Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.

Krok 5

Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.

Krok 6

Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej