PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

4

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion warzywny rozpuścić w wodzie i ugotować w nim makaron al dente.Odcedzić. Przełożyć do miski.

Krok 2

Pierś z kurczaka nasmarować przyprawą do gyrosa, odstawić na 20 minut, przesmażyć z obu stron na oliwie,niezbyt długo,aby w środku została soczysta,a nie sucha. Wystudzić. Pokroić w kostkę ( lub w paseczki).

Krok 3

Ananasa pokroić również w kostkę. Dodać razem z piersią do makaronu. Kukurydzę odcedzić,dodać do reszty składników.Majonez i jogurt wymieszać,dodać mini kostkę.Wszystko dokładnie wymieszać, w razie potrzeby doprawić do smaku wg uznania. Przykryć i odstawić na ok. 1 godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • PRZEPIS KARNAWALOWY : SAŁATKA MAKARONOWA - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej