Włoska sałatka makaronowa z pomidorami, fetą i czarnymi oliwkami
łatwe
16 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
null
1 sztuka
100 mililitrów
20 sztuk
0.5 kilograma
13 sztuk
350 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser feta pokrój w kostki. Cebule pokrój w krążki następnie otrzyj skórkę z cytryny na tarce o małych otworach.
Krok 2
Makaron ugotuj.
Krok 3
Pokrojoną fetę wymieszaj z oliwą, czosnkiem, miętą, cebulą pokrojoną w krążki, skórka cytrynową, solą i pieprzem.
Krok 4
Odsącz makaron, włóż do miski, dodać pomidorki i sos. Udekoruj listkiem mięty i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej