Sałatka cytrusowa z imbirem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka cytrusowa z imbirem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

145 mililitrów

1 sztuka

8 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grejpfruta i pomarańczę natnij na ćwiartki i obierz, po czym podziel na cząstki.

Krok 2

. Z cytryny wyciśnij sok, skórkę obierz i drobniutko posiekaj.

Krok 3

Grejpfruta, pomarańczę oraz mandarynki włóż do miseczki, do której ściekał z nich sok.

Krok 4

Kumkwaty podziel na cząstki i wraz ze skórką cytryny włóż do rondla, zalej wodą i gotuj ok. 10 minut. Kumkwaty dodaj do owoców, skórkę osusz.

Krok 5

Sok z cytryny zmieszaj z wywarem ze skórki, cukrem i piwem imbirowym. Płyn podgrzewaj, aż cukier się rozpuści, a następnie przelej do owoców.

Krok 6

Wszystko dokładnie wymieszaj i posyp startym imbirem oraz skórką z cytryny. Udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka cytrusowa z imbirem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej