
Składniki
0.2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
1 sztuka
8 sztuk
1 łyżka
6 łyżek
6 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo – 3 minuty, wystudź, obierz i pokrój na połówki.

Krok 2
Sosy sałatkowe włoskie Knorr wymieszaj z 6 łyżkami wody oraz 6 łyżkami oliwy. Dodaj kapary i wymieszaj.

Krok 3
Sałatę pokrój w kostkę około 1,5 centymetrową. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w plastry. Tuńczyka odcedź, a cebulę pokrój w cienkie krążki.

Krok 4
W misce wymieszaj sałatę, ogórka i tuńczyka wraz z Sosem sałatkowym włoskim Knorr.

Krok 5
Całość przełóż do salaterki. Na wierzchu sałatki z tuńczykiem i jajkiem i ogórkiem ułóż krążki czerwonej cebuli oraz połówki przepiórczych jajek. Udekoruj listkami bazylii.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z tuńczykiem
Jeśli szukasz alternatywy dla kanapek często przygotowywanych na śniadania i kolacje, skorzystaj z przepisu na smaczną sałatkę z tuńczykiem. Jest niezwykle prosta w przygotowaniu, wystarczy odsączyć tuńczyka z zalewy i pokroić pozostałe składniki. Połącz je z majonezem albo kilkoma łyżkami oliwy.
Dla kogo?
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem jest znakomitym rozwiązaniem dla wszystkich, którzy cenią sobie połączenie ryby i gotowanego jajka. Tuńczyk z Sosem sałatkowym włoskim Knorr posmakuje wszystkim niejadkom.
Na jaką okazję?
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem to doskonała propozycja na uroczysty stół świąteczny lub spontaniczną imprezę. Zaserwuj ją w małych pojemniczkach na przystawki lub wyłóż na słone krakersy, aby każdy gość mógł wziąć porcję „na raz”.
Czy wiesz, że?
Jaja kurze możesz zastąpić przepiórczymi, które są mniejsze i szybciej się gotują, a dodatkowo będą lepiej prezentowały się w gotowej sałatce. Jeśli nie chcesz używać kaparów, zastąp je pokrojonymi oliwkami – zielonymi lub czarnymi (dla lepszego smaku użyj tych z nadzieniem, na przykład czosnkowym lub anchois).
Dla urozmaicenia:
Gotowe danie podawaj skropione octem winnym lub balsamicznym, który uwydatni jego smak. Wybierz dodatek, który bardziej Ci smakuje i dodaj swojej sałatce z tuńczykiem, jajkiem i ogórkiem wyjątkowego aromatu.