Sałatka z kapusty pekińskiej z winogronami
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
30 dekagramów
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę pokroić usuwając białą część.
Krok 2
Winogrona przekroić na pół i wyjąć pestki. Mandarynki obrać i pokroić. Wymieszaj z kapustą.
Krok 3
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami wody i oliwą. Wymieszaj z sałatką i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej