
Składniki
null
3 sztuki
null
1 sztuka
null
null
null
10 plastrów
3 sztuki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę porwij na spore kawałki, pomidory i mozzarellę pokrój, szynkę zwić w różyczki.
Krok 2
Wszystko ułóż warstwowo na dużym talerzu i przybierz listkami bazylii.
Krok 3
Przygotować sos: bazylię zmiksuj z oliwą, dodaj troszkę wody, soku z cytryny, sól, pieprz i 2 łyżki octu balsamicznego. Sosem polej sałatę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej