Sałatka z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grzankami

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

10 sztuk

1 kilogram

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa umyj, a kurczaka pokrój na małe kawałeczki.

Krok 2

Sałatę porwij na małe kawałki, pomidorki przekrój na pół, ogórka w plasterki, a cebulę w piórka.

Krok 3

Wymieszaj z sałatą, na wierzchu ułóż jajka ugotowane na twardo i pokrojone w cząstki oraz kurczaka.

Krok 4

Sos sałatkowy przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a na końcu wymieszaj z łyżką musztardy.

Krok 5

Sałatkę wymieszaj z sosem i posyp grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gukasz a la dziczyzna
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej