
Składniki
2 sztuki
3 szklanki
6 szklanek
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżeczka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokroić mięso na większe kawałki. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Krok 2
Suchy ryż wysypać na blachę. Poukładać na nim przyprawione mięso i warzywa pokrojone w plastry.
Krok 3
Wodę z przyprawami i kostką bulionową zagotować i zalać mięso i ryż. Lekko zamieszać żeby woda dostała się pod ryż.
Krok 4
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, piec do momentu aż ryż wchłonie całą wodę
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej