Grillowana pierś kurczaka w musztardzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowana pierś kurczaka w musztardzie

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

3 łyżki

0.5 opakowania

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na kilka mniejszych kawałków.

Krok 2

Przełożyć do miski i natrzeć wyciśniętymi ząbkami czosnku i przyprawą włoską.

Krok 3

Dodać olej i musztardę i dokładnie wymieszać. Odstawić pod przykryciem do lodówki na około dwie godziny.

Krok 4

Grillować z dwóch stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowana pierś kurczaka w musztardzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej