KURCZAK Z CAMEMBERTEM przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KURCZAK Z CAMEMBERTEM

Autor: Dagmara

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

140 gramów

30 gramów

45 gramów

100 gramów

10 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Na wierzchu położyć plastry sera. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut.

Krok 2

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórka pokroić w kostkę. Dodać do ugotowanej kaszy. Doprawić solą i pieprzem. Całość posypać nasionami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KURCZAK Z CAMEMBERTEM - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej