Soczysta Golonka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta Golonka

Autor: Weeniaa98

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

4 listków

4 sztuki

1 sztuka

2 litry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wkładamy golonke do dużego garnka i wlewamy 2 litry wody żeby zakryć golonke.

Krok 2

Następnie dodajemy liść laurowy ziele angielskie i kostkę bulionowa gotujemy 45 minut pod przykryciem

Krok 3

Po 45 minutach wyciagamy golonke i dajemy ja do naczynia żaroodpornego dajemy pokrojoną marchewkę i dodajemy trochę wywaru w którym gotowala się golonka pieczemy 45 minut z jednej strony i przekładamy na drugą. Po tym czasie dajemy folie aluminiowa żeby golonka się nie spaliła.

Tagi:GOLONKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta Golonka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej