Fabada Asturiana video przepis - zobacz na przepisy.pl pixel

Fabada Asturiana - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
253 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
120 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

282 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

661 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

2 sztuki

800 gramów

300 gramów

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

3 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonkę oczyść z kości (zachowaj do gotowania) i pokrój na duże kawałki. Kiełbasę i boczek pokrój w grube plastry. Cebule przekrój na 8 części, a czosnek drobno pokrój.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 1

Krok 2

W żeliwnym garnku o grubym dnie nastaw fasolę z mięsem i kością z golonki, dodaj liście laurowe Knorr i gotuj pod przykryciem ok. 60 min.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż boczek, chorizo i cebulę, przełóż do garnka z fasolą, dodaj szafran, słodką paprykę Knorr i pokrojony czosnek. Zalej szklanką wody i gotuj 30 minut, aż mięso i fasola zaczną się rozpadać.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 3

Krok 4

W piekarniku upiecz kaszankę, pokrój ją w plasterki i podawaj razem z fabadą.

Fabada Asturiana - VIDEO - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby zaostrzyć smak dania, możesz dodać do niego papryczkę chili.

1

Opinie o przepisie

  • Torka Dorka

    Torka Dorka , 15.03.2018

    ładnie wygląda a jak smakuje?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fabada Asturiana - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka po bawarsku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fabada Asturiana - VIDEOFabada Asturiana - VIDEO

Golonkę oczyść z kości (zachowaj do gotowania) i pokrój na duże kawałki. Kiełbasę i boczek pokrój w grube plastry. Cebule przekrój na 8 części, a czosnek drobno pokrój.