
Składniki
18 łyżek
12 łyżek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wybierz naczynie do którego zmieszczą się ułożone filety łososia.
Krok 2
Sól wymieszaj z cukrem i połóż na dno naczynia tak, aby utworzyło warstwę 1,5 cm.
Krok 3
Połóż filety i znowu ułóż na nich identyczną warstwę soli i cukru.
Krok 4
Rybę wstaw do lodówki na dwa dni. Łosoś będzie gotowy, kiedy zmieni kolor na intensywnie czerwony.
Krok 5
Po wyjęciu wypłucz go, a jeśli jest zbyt słony, to namocz w wodzie.
Krok 6
Łososia pokrój na plasterki i podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej