
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 sztuki
null
100 gramów
null
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł opłucz pod bieżącą wodą, podziel na mniejsze części ( różyczki).
Krok 2
Pieczarki obierz i odetnij trzonki. Paprykę umyj i pokrój w kostkę. Marchewkę oczyść, pokrój w cienkie słupki.
Krok 3
Cebulę obierz, posiekaj w drobną kosteczkę.
Krok 4
Warzywa (oprócz brokułów) i pieczarki podsmaż na oleju do zarumienienia. Wlej bulion Knorr i duś przez 20 minut.
Krok 5
Dodaj różyczki brokułów i dotuj przez 10 minut. Przypraw solą i pieprzem dla uzyskania głębszego smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej