Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami

Autor: DIETETYK DietaAli

ratingratingratingratingrating

6

heart
62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 łyżki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

15 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

2 szczypty

1 szczypta

4 łyżki

2 łyżki

1 garść

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: pomidory suszone pokrój w paski, marchewkę w słupki, cukinię pokrój w pół plastry, cebulę i pieczarki w kosteczkę.

Krok 2

Na 2 łyżkach oleju podsmaż cebulę, następnie dodaj pieczarki i sprasowany czosnek. Dopraw sosem sojowym, chili i pietruszką. Smaż ok. 5 minut, a następnie duś aż pieczarki będą miękkie. Jak zdejmiesz z palnika dodaj mascarpone i wymieszaj.

Krok 3

Ugotuj kluski wg. Instrukcji.

Krok 4

W między czasie podsmaż cukinię, marchewkę i kukurydzę na 2 łyżkach oleju. Dopraw wedle uznania. Smaż do czasu, aż warzywa zmiękną.

Krok 5

Kluski odcedź i włóż z powrotem do garnka.

Krok 6

Dodaj do klusek sos pieczarkowy i wymieszaj. Następnie dodaj warzywa.

Krok 7

Podawaj ze świeżym szpinakiem i orzeszkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi w sosie pieczarkowym ze smażonymi warzywami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej